Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν διώχνουμε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους και την πληρώνουν μισθωτοί - συνταξιούχοι»




Την ανάγκη να υπάρξει η βούληση έτσι ώστε να σταματήσουν να προστατεύονται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, με τραγικό αποτέλεσμα οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL» και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, πως και σήμερα ακόμα, τραβάμε μια τόσο ξεκάθαρη “κόκκινη γραμμή” και λέμε επί της αρχής ότι: βεβαίως πρέπει επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι ή δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποδεδειγμένα, συστηματικά και παρατεταμένα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους να προστατεύονται, όμως πίσω από αυτή τη θεωρία ότι δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο, το μάρμαρο το πληρώνει η ιδιωτική οικονομία, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.


Για το αν τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι τα τελευταία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα, αλλιώς, αν δεν βγει η εξίσωση, κινδυνεύει να καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα και μαζί και η χώρα», ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα αποτελούν την τελευταία ευκαιρία της χώρας να βγει από την κρίση.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι δικές μου απόψεις για το ρόλο της ΔΑΚΕ είναι γνωστές. Από κει και πέρα η διαμαρτυρία είναι πάντοτε θεμιτή σε μια Δημοκρατία, αρκεί να γίνεται κόσμια και με κανόνες. Το βέβαιο είναι ότι στη ΝΔ έχουμε πάρει αποστάσεις από τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες σας διαβεβαιώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις μας, ως το τι πρέπει να γίνει».

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, ανέφερε ότι «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και της σοβαρής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα», εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές». «Και όχι λόγω της κομματικής πειθαρχίας που εικάζω ότι θα τεθεί», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...