Aνακοίνωση για τη χθεσινή εισβολή στην κατάληψη "ΔΕΛΤΑ"


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον ακραίο αυταρχισμό της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που έχει την πολιτική ευθύνη της σημερινής εισβολής ενός στρατού κατασταλτικών δυνάμεων στον αυτοοργανωμένο ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Δέλτα». Ο ανεκδιήγητος Υπ. Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε ότι «με εντολή του Πρωθυπουργού η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα σε μια ακόμη περίπτωση αυθαιρεσίας, η οποία χρόνιζε αδικαιολόγητα». Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση που κατακρεουργεί τα δικαιώματα όλου του λαού κι έχει καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας και νομιμοποίησης στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους, των επιχειρηματιών και κάθε είδους ξένων και ντόπιων τοκογλύφων έστησε άλλη μια μιντιακή επιχείρηση επίδειξης τρομοκρατίας. Η αυταρχική εκστρατεία της κυβέρνησης, που ξεκίνησε στις αρχές Ιούλη με τις συλλήψεις δεκάδων αγωνιστών του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη για δήθεν "σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης" και συνεχίστηκε με την επέλαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία και τα πογκρόμ του "Ξένιου Δία", ξαναχτύπησε με τη χθεσινή εισβολή.

Στην περίπτωση αυτή, η χυδαία και θρασύτατη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων έφτασε στο σημείο – μηδέν με την κινηματογράφηση της επιχείρησης, όπου δεκάδες αστυνομικοί όλων των ειδικών δυνάμεων έσπαζαν την πόρτα της εισόδου, δημοσιοποιώντας έπειτα το οπτικοακουστικό υλικό στα δελτία των 8. Τα λαομίσητα τάγματα εφόδου της μνημονιακής πολιτικής εκφυλίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας μετατρέποντας την ωμή καταστολή κοινωνικών χώρων σε προσφερόμενο υλικό στην κοινωνία του θεάματος. Ιδιαίτερες ευθύνες φέρει και η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς ο χώρος λειτουργούσε παλιότερα για τη στέγαση των σπουδαστικών εστιών, πριν η διοίκηση αποφασίσει να διώξει τους σπουδαστές, να εγκαταλείψει ένα δημόσιο κτίριο στο κέντρο της πόλης που εξυπηρετούσε πραγματικές ανάγκες στέγασης και να στραφεί έπειτα δικαστικά κατά του κοινωνικού χώρου, όπου υπάρχουν πλέον ξενώνες κι εργαστήρια πολλών κοινωνικών δραστηριοτήτων και πολιτισμικής παρέμβασης. Ποτέ άλλωστε η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στον πολύχρονο αγώνα των σπουδαστών για την επαναλειτουργία των εστιών, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά πως η «αποκατάσταση της νομιμότητας» στη μνημονιακή διάλεκτο σημαίνει το ξεπούλημα κι αυτής της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες.
Όσον αφορά τέλος τη συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξισώσει τη φασιστική βία με το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους ζητώντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης από την αριστερά, τους ενημερώνουμε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το κίνημα της ανατροπής καταδικάζουν τη βία μονάχα όταν δεν προέρχεται από το δίκιο του λαού και των εργαζομένων. Αν οι πολιτικοί υπεύθυνοι αυτής της παρακμής νομίζουν πως θα μείνουμε απαθείς μπροστά στη μετατροπή των πόλεων μας σε μοντέρνες φυλακές και των ζωών μας σε εφιάλτη δίχως τέλος, είναι γελασμένοι.
Κανένας κοινωνικός χώρος δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος και καμιά ποινικοποίηση αγωνιστών δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη ή χωρίς αλληλεγγύη από τους μαζικούς κοινωνικούς φορείς και όλη την αριστερά.


-- 
Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...