Ο ΣΕΠΕ ανακοινώνει τις Υποψηφιότητες για τα “2012 WITSA Global ICT Excellence Awards”


Ο WITSA (World Information Technology and Services Alliance), ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί μια κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ' όλο τον κόσμο, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής.
Στο πλαίσιο των εργασιών του, ο WITSA έχει θεσμοθετήσει τα “WITSA Global ICT Excellence Awards”, τα οποία απονέμονται κάθε δύο χρόνια με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ για το Δημόσιο Τομέα, τον Ιδιωτικό Τομέα, τη Δημιουργία Ψηφιακών Ευκαιριών και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Ο ΣΕΠΕ, μέλος του WITSA από το 1996, υπέβαλε τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα “2012 WITSA Global ICT Excellence Awards”, που θα παρουσιαστούν στις 23 Οκτωβρίου 2012 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2012), στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Για το “Βραβείο Αριστείας Δημοσίου Τομέα”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., η οποία έχει σκοπό τη μελέτη, σύνταξη  και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου. Το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι ένα ενιαίο και διαρκώς ενημερωμένο σύστημα πληροφοριών που καταγράφει τις νομικές, τεχνικές και άλλες πρόσθετες πληροφορίες για τα ακίνητα και τα δικαιώματα πάνω σ΄ αυτά. Η σύνταξη του αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου, πλήρως αυτοματοποιημένου αρχείου ακίνητης ιδιοκτησίας, όλα τα στοιχεία του οποίου έχουν αποδεικτικό χαρακτήρα, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και ασφάλεια των συναλλαγών. Το Εθνικό Κτηματολόγιο εισάγει καινοτομίες, που το καθιστούν ένα πραγματικά θεμελιώδες έργο για την Ελλάδα, που δημιουργεί πολύ σημαντικά οφέλη για τον πολίτη, την εθνική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί, ήδη, δύο έτη και παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν περιήγησης στο πλέον πρόσφατο και ποιοτικό χαρτογραφικό υλικό όλης της χώρας. Μέχρι σήμερα έχουν παρασχεθεί περίπου 900 εκατ. εικόνες σε εκατοντάδες φορείς του δημοσίου και σε 3 εκατ. πολίτες και επαγγελματίες, έκτασης 30 φορές η χώρα μας και μεγέθους 60 Terra Bites.
Για το “Βραβείο Αριστείας Ιδιωτικού Τομέα”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε τις υποψηφιότητες:
GLOBO PLC, διεθνής επιχείρηση και πρωτοπόρα στην τεχνολογία παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες λογισμικού για συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ηγέτες στην αγορά ΤΠΕ, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τους καταναλωτές. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών εταιρειών και γραφείων στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία.
Intrasoft International, ως τον κορυφαίο ευρωπαϊκό όμιλο λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής με ισχυρή διεθνή παρουσία σε 68 χώρες και τεχνογνωσία που εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσότερων από 500 θεσμικών οργανισμών της Ε.Ε., εθνικές κυβερνήσεις, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τράπεζες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η Intrasoft International είναι θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας, 5.500 εργαζόμενους, γραφεία σε 23 χώρες και έργα σε 70 χώρες.
Για το “Βραβείο Αριστείας Αειφόρου Ανάπτυξης”, ο ΣΕΠΕ πρότεινε το Διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη”, πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από τη Cisco Hellas, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 273 προτάσεις συνολικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα, το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά. Μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης αναδείχτηκαν 12 τελικοί υποψήφιοι με ολοκληρωμένες προτάσεις αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας διαθέτει σημαντικό και ελπιδοφόρο απόθεμα καινοτόμου και επιχειρηματικού δυναμικού, το οποίο με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά την υποβολή αυτών των αξιόλογων υποψηφιοτήτων για τα “2012 WITSA Global ICT Excellence Awards” με στόχο να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές που θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας μας διεθνώς, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυναμικές δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...