Μηνύματα για τη βιώσιμη κινητικότητα έδωσαν με τις ζωγραφιές τους οι μαθητές των σχολείων Μακροχωρίου και Βέροιας.





Με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Μακροχωρίου και Βέροιας υλοποιήθηκαν οι Δράσεις για την εβδομάδα «Ευρωπαϊκής Κινητικότητας», που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, την Τροχαία Βέροιας και τη Δημοτική Αστυνομία. Οι Δράσεις υλοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, στην πλατεία Δημαρχείου Απ. Παύλου και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, στην οδό Ελιάς στη Βέροια

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε επίσημα στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την συγκεκριμένη δράση, μεταξύ τεσσάρων ακόμη Δήμων από όλη την Ελλάδα.
Στη Δημοτική Κοινότητα Μακροχωρίου, στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Απ. Παύλου, οι 120 μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Μακροχωρίου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, παρακολούθησαν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση από το προσωπικό της Τροχαίας σχετικά με θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις. Στη συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν στο οδόστρωμα της πλατείας Δημαρχείου ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια και έδωσαν χρώμα στο οδόστρωμα με τις όμορφες ζωγραφιές τους. Κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από την πλατεία είχαν επιπλέον τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια.

Στην πόλη της Βέροιας, συμμετείχαν 550 μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, οι οποίοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας με δραστηριότητες κυκλοφοριακής αγωγής. Με την άφιξή τους στην οδό Ελιάς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας τα ευρήματα από τα φύλλα εργασίας και να ενημερωθούν για το σκοπό διοργάνωσης της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, έδωσαν ζωή στο δρόμο παίζοντας ομαδικά παιχνίδια και αποτύπωσαν τις δικές τους ιδέες για μια βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη μέσα από τις ζωγραφιές και τα μηνύματα που έγραψαν στο οδόστρωμα της οδού Ελιάς.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αλληλεγγύης, Βαρβάρα Σταυροπούλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μακροχωρίου, Διονύσιος Κουλουριώτης και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου, Σάμουελ Σαλέμ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...