«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια από Δευτέρα


Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να συρρικνωθούν περαιτέρω οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών. Από τη Δευτέρα, «νεκρώνουν» τα δικαστήρια, ενώ και οι διοικητικοί δικαστές μπήκαν δυναμικά στον χορό των...


κινητοποιήσεων, εξαγγέλλοντας διακοπή των συνεδριάσεων έως το τέλος του μήνα. Μετά και την 20μερη αποχή των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου «παραλύει» η Δικαιοσύνη και κυρίως η διοικητική, με άμεσες επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομική δραστηριότητα του κράτους, αλλά στην εκκαθάριση χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων, η επίλυση των οποίων θα επιφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία.


Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών αποφασίστηκε η αποχή των διοικητικών δικαστών από τα καθήκοντά τους για 14 ημέρες. Ετσι, αναβάλλονται αυτεπαγγέλτως, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συζητήσεις όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται σε όλα τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, δηλαδή, και για δύο εβδομάδες τα διοικητικά δικαστήρια θα είναι κλειστά. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η γενική συνέλευση αποφάσισε:

- Τη μη δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων (πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων).

- Την αποχή από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα, καθώς και τη συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου. Η πανδικαστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών από τις 12.30 μ.

http://www.trelokouneli.gr/2012/09/blog-post_3992.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...