ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΩΡΑ!Όσο αυξάνει η ανάγκη οι συνάδελφοι φαντάροι να οργανωθούν και να υπερασπιστούν συλλογικά τα δικαιώματα τους, τόσο οξύνεται η πολεμική από όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας, το στρατιωτικό κατεστημένο, τον καθεστωτικό πολιτικό και μιλιταριστικό τύπο. Eίναι χαρακτηριστικές οι ακραίες αντιδράσεις μερίδας στελεχών, σε αυτή την προοπτική, ενώ μάλιστα οι συντηρητικές και κομματικά ελεγχόμενες από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, συντηρητικές Ενώσεις Αποστράτων φρίττουν και εξανίστανται. Κανείς δεν ξεχνά τις οργισμένες αντιδράσεις τους στο υπουργικό email που εγκατέστησε για σύντομο χρονικό διάστημα ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης, ως μέσο επικοινωνίας των όσων θίγονται τα δικαιώματα τους στις μονάδες με το υπουργικό γραφείο. Για να το καταργήσει ο επόμενος ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μόλις υπουργοποιήθηκε! Επιπλέον, η μήνυση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για συκοφαντική δυσφήμηση, από το διοικητή του ΚΕΝ Γρεβενών (2009) επειδή μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής των νεοσύλλεκτων φαντάρων του, που τον κατηγόρησαν ότι είχε την ευθύνη ως διοικητής για τα καψόνια, τις αναίτιες ποινές, τις άθλιες συνθήκες και την συστηματική προσβολή που υφίστανται από τους υφιστάμενους του υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο φρονηματισμού και τρομοκράτησης του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Παρακολουθώντας επομένως την επιχειρηματολογία του Προέδρου  ΣΥΣΜΕΔ αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, σχετικά με την συγκέντρωση των στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας, αναρωτιόμαστε τι από αυτά που αναφέρει δεν ισχύει για τους στρατιώτες. 
Μάλιστα, είναι η λαϊκή οικογένεια που έχει χάσει πολλαπλάσια τα τελευταία χρόνια από την ταξική επιδρομή των συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε..Ε-ΔΝΤ, η οποία καλείται να υποβληθεί και στην έμμεση φορολογία της υποχρεωτικής στράτευσης του παιδιού της. Για τον ίδιο το φαντάρο, η υποχρεωτική θητεία σημαίνει μισθό 8 ευρώ, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ακραία εργασιακή εκμετάλλευση ως άμισθου δούλου που πρέπει να κάνει τα πάντα, παραβίαση των δικαιωμάτων του, δραματικές οικονομικές θυσίες αφού του επιβάλλεται από τις κυβερνήσεις να συντηρήσει τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα στο πλαίσιο ενός πελατειακού-ρουσφετολογικού κράτους, που αυτοί δημιούργησαν-συντηρούν και αναπαράγουν!
Οι φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρεσβεύουν την ανάγκη ανάπτυξης ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό. Πρωτοστατούν σε αυτή την άτυπη συνδικαλιστική έκφραση των δικαιωμάτων των στρατιωτών, αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες των ανωτέρων, αμφισβητούν την εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, την πολεμοκαπηλεία. Έχοντας στο πλευρό τους την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ως εκφραστή των αγώνων τους, δίαυλο επικοινωνίας των φαντάρων με την κοινωνία, σε μια διαρκή προσπάθεια να καταρρεύσουν τα στεγανά που ορθώνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για να αποκρύψει την άθλια χακί καθημερινότητα.
Παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο γιατί τεκμηριώνει με ολοκληρωμένο τρόπο και τη δυνατότητα ανάπτυξης Ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης των Φαντάρων.

Γιατί η διαδήλωση των στρατιωτικών δεν είναι παράνομη. Άρθρο-άποψη          

Του Ανέστη ΤσουκαράκηΑντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ
Το δικαίωμα της συνάθροισης κατοχυρώνεται στο άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος και είναι το αρχαιότερο δικαίωμα συλλογικής - ομαδικής δράσης στο ελληνικό συνταγματικό δίκαιο. Συνδέεται στενά με την ελευθερία της έκφρασης (άρθρο 14 παρ. 1 Σ) και τη συμπληρώνει. Καλύπτει τη δημόσια συνάθροιση σε ανοιχτό χώρο, την οποία δεν εξαρτά από προηγούμενη άδεια της αρχής.
Το δικαίωμα οφείλει να ασκείται ήσυχα και χωρίς όπλα. Με δεδομένο ότι οι συνταγματικές απαγορεύσεις για τους στρατιωτικούς (όπως άλλωστε και για τους δικαστές) εξαντλούνται στις προβλεπόμενες στα άρθρα 23 παρ. 2 και 29 παρ. 3 (απαγόρευση απεργίας και απαγόρευση έκφρασης υπέρ πολιτικού κόμματος), το δικαίωμα των στρατιωτικών να συναθροιστούν και να εκδηλώσουν τις απόψεις τους, στα πλαίσια, για τους σκοπούς και υπό την αιγίδα των σωματείων τους, στα οποία νόμιμα συμμετέχουν, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με σοβαρά επιχειρήματα (όταν πάντως κατά την άσκησή του πληρούνται - τηρούνται οι απαγορευτικές ρυθμίσεις των άρθρων 23 παρ. 2 και 29 παρ. 3 του Ελληνικού Συντάγματος).
Για τη γνώση των αναγνωστών παραθέτω τα χρησιμοποιούμενα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος:
Άρθρο 11: (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι)
1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. 2..
'Αρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου)
1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους. 2..
'Αρθρο 23: (Συνδικαλιστική ελευθερία)
1.. 2. H απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων. Aπαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Tο δικαίωμα προσφυγής σε απεργία των δημόσιων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Oι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.
'Αρθρο 29: (Πολιτικά κόμματα)
1... 2.. 3. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή επιχειρήσεων η διοίκηση των οποίων ορίζεται άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχο.
Βέβαια δεν χρειάζεται να αναφέρω, αφενός, καθόλου ότι οι υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα, που έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, με χρόνων συνδικαλιστική δραστηριότητα στις τάξεις του, κατά δεδομένη παράδοση διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν και κινητοποιούνται, εκδηλώνοντας δημόσια και ειρηνικά την οποιαδήποτε αντίθεσή τους, παρά το γεγονός ότι δωσιδικούν, όπως και εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί στα Ελληνικά στρατιωτικά δικαστήρια (Ναυτοδικεία) και αφετέρου ότι και η άλλη ομάδα προσώπων, για τους οποίους προβλέπονται παρόμοιου χαρακτήρα συνταγματικές απαγορεύσεις (δικαστές) τέλεσαν και προγραμματίζουν αντίστοιχες δημόσιες συναθροίσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...