Πιο δύσκολα για υπερχρεωμένους

Ενα πλαίσιο προτάσεων για αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, που αφορά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επεξεργάζονται οι τράπεζες.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δίνουν έμφαση σε δύο σημεία του νόμου στα οποία θα ζητήσουν τροποποιήσεις.
Η πρώτη αφορά στην αλλαγή της «απαγόρευσης» καταβολής δόσης από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση στο δικαστήριο και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως ισχύει σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν να ζητήσουν να υπάρχουν πληρωμές από πλευράς του δανειολήπτη, έστω και σε μικρότερο ποσό από την κανονική δόση.

Το δεύτερο αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετίζεται με τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Οι τραπεζίτες σκοπεύουν να ζητήσουν η αξία των ακινήτων να υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.
Οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 150.000. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περί τις 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών και είχαν εκδικαστεί μόλις 400.

Σημείωση Kosmonea: Εδώ τα πάντα καταρρέουν και οι τράπεζες κοιτάνε πως θα τσιμπήσουν έστω ένα μικρό ποσό για κάθε δόση. Αν κάποιος κάνει χρήση του Νόμου Κατσέλη σημαίνει πως έχει οικονομικό πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.Δεν συμφωνούμε με τις φίλτατες τράπεζες λοιπόν. Ούτε ένα ευρώ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...