Τέλος η Θεία Κοινωνία σε όσους δεν πληρώνουν φόρο


Σε έκτακτα μέτρα φαίνονται διατεθειμένοι να προβούν οιεπικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία προκειμένου να συγκρατήσουν την αυξανόμενη οικονομικήαπομάκρυνση των πιστών μακριά από τους εκκλησιαστικούς κόλπους, με τους επισκόπους της...


Παπικής Εκκλησίας να κηρύττουν με διάταγμα πως όποιος Καθολικός πιστός δεν καταβάλλει έναν ειδικό εκκλησιαστικό φόρο, θα στερείται του δικαιώματος συμμετοχής στη θεία κοινωνία και της θρησκευτικής ταφής. «Αυτό το διάταγμα αποσαφηνίζει ότι κάποιος δεν μπορεί να μερικώς να αφήσει την Εκκλησία», σχολίασαν με γραπτή δήλωσή τους οι επίσκοποι, χαρακτηρίζοντας την απομάκρυνση από το σώμα «ένα σοβαρό ολίσθημα».

Η επισκοπική απόφαση φαίνεται πως ελήφθη με την συναίνεση του Βατικανού.

Ο ειδικός εκκλησιαστικός φόρος θεσπίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ώς αποζημίωση για την κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Συγκεκριμένα, όσοι πολίτες είναι επίσημα καταγεγραμμένοι ώς Καθολικοί, Εβραίοι ή Διαμαρτυρόμενοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν μία επιπλέον εισφορά της τάξης του 8-9% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους στην ετήσια φορολογική τους δήλωση.

Ωστόσο, όποιος επιθυμεί έχει το δικαίωμα να αποφύγει αυτή την επιβάρυνση δηλώνοντας στην εφορία όπου υπάγεται πως εγκαταλείπει την θρησκευτική του κοινότητα.

Κατά τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθούν αυτό το δρόμο, εγκαταλείποντας, τυπικά έστω, τους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 181.193 το 2010. Παρά ταύτα, πολλοί από τους «άσωτους» πιστούς εξακολουθούν να συμμετέχουν σε εκκλησιαστικές δραστηριότητες και να κηδεύονται θρησκευτικά.

«Δεν είναι δυνατόν να διαχωρίσεις την πνευματική κοινότητα της Εκκλησίας από τη θεσμική Εκκλησία», συμπλήρωσαν από την πλευρά τους οι επίσκοποι.

http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...