Φτώχεια Καταραμένη: Οι 18 Πιο Καταθλιπτικές Αγγελίες Για Δουλειά Αυτή Τη Στιγμή Στη "Χρυσή Ευκαιρία".

Για τρία πράγματα ευχαριστώ το Θεό κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο. Που δεν είμαι σε φυλακή, που δεν είμαι γαύρος και που δεν έχω να ξυπνήσω νωρίς την επόμενη για να ψάξω δουλειά στη Χρυσή Ευκαιρία. 

Οι σελίδες και το σάιτ της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι εκεί που πάνε τα παιδικά όνειρα για να κλείσουν τα λαχανί ματάκια τους και να τα φάνε οι γύπες. Μια νεκρή ζώνη όπου βρέχει Απελπισία. Και ειδικά τώρα, με τη σημερινή φάση στην οικονομία, οι μισές αγγελίες τής Χρυσής Ευκαιρίας θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ένα κωλοδάχτυλο κι έναν αριθμό τηλεφώνου και το νόημα να είναι ίδιο. Οι θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει αυτή τη στιγμή σε κάνουν να νιώθεις βρώμικος μέσα σου. Παντού κομπιναδόροι, εκβιαστές, λεχρίτες και νταβάδες. Είναι χειρότερα κι απ' τη Γλυφάδα.

Ακολουθούν 18 αποδείξεις αυτού, 18 αγγελίες για δουλειά που αναρτήθηκαν τις τελευταίες 3-4 μέρες. Φόρα γαλότσες και ξέχνα λίγο Ακτή και Αυγή, γιατί η Ευκαιρία είναι η πιο τρομακτική "Χρυσή" αυτή τη στιγμή. 
1.
 
Ζευγάρι θεούσων γέρων με ευαίσθητη μύτη θέλει την αδερφή σου για δουλικό= η πρώτη-πρώτη θέση εργασίας που δημιουργεί πάντα μια δεξιά κυβέρνηση.


2.

Εδώ είμαστε! Σταματήστε ό,τι κάνετε! (σσ: εκτός αν οδηγάτε) Δυόμισι χιλιάρικα το τριωράκι! Χοντρικά σου λέω όσο ο Ντρογκμπά στην Κίνα!

Παρ' τους ΤΩΡΑ τηλέφωνο και εξήγησέ τους τί θλιβεροί φουκαράδες που είναι, μα έχεις βρει καλύτερο αγοοόρι και κλείνεις από στιγμή σε στιγμή για3.

... μια τριαρού και πάνω

Και οι δύο αυτές είναι αγγελίες εταιριών τύπου "Χέοπας": αυτών που ντιλάρεις Αλοιφή Για Κάλους Από Αλόη και παίρνεις ποσοστό από όσους ψήσεις να το πουλάνε και απ' όσους άλλους ψήσουν μετά εκείνοι και γίνεται μια πυραμιδάρα ΝΑ, αλλά βασικά καταλήγεις να παρακαλάς το σόι σου μήπως πάρει κανένας έστω ένα από συμπόνοια.

Δεν λένε αλήθεια άρα αυτού του τύπου οι αγγελίες και επίσης δεν λένε ψέματα. Το θεωρητικό περιθώριο κέρδους είναι, όντως, άπειρο. Γι' αυτό και οι Χέοπες δίνουν πόνο φαραωνικών διαστάσεων:

4.

"... μα και η σκοτεινή πλευρά της σόου-μπιζ: το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι, τα πρωτοσέλιδα διαζύγια, η πτώση μπροστά στις απατηλές λάμψεις των φλας." 5.

Λοιπόν αυτή είναι η πιο καταθλιπτική απ' όλες. Διάβασέ την προσεκτικά. Στοιχειώδεις απαιτήσεις. Φλου αντικείμενο. E-mailαντί για τηλέφωνο. 

Δεν υπάρχει καν θέση εργασίας. Ο τύπος που έβαλε αυτήν την αγγελία δεν προσφέρει δουλειά. Ο τύπος που έβαλε αυτή την αγγελία θέλει το mail σου για να το πουλήσει σε spammers, ή επειδή είναι spammer ο ίδιος. Και μάλιστα -δώσε βάση- το καλόσου μέιλ, αυτό που φυλάς για βιογραφικά, όχι το άλλο τη χαβούζα. 

Μιλάω απολύτως σοβαρά, το έχω ψάξει, αυτό είναι κάτι υπαρκτό που το κάνουν άνθρωποι, γύρω μας. Είμαι ταυτόχρονα εντυπωσιασμένος και βέβαιος πως κάπου θα πετύχω τη μαμά αυτού που το σκέφτηκε.


6.

 ...7. 


    


8. 
9.
10.

Α, το γνωστό πρόβλημα όταν είσαι 12-15 και θες να φτιάξεις μπάντα. Ο γαμημένος ο μπασίστας. Εκείνη την ηλικία καταλήγουν οι Ούννοι στα ντραμς, οι ποζεράδες κιθάρα και το μπάσο είναι σαν να παίζεις τέρμα στη μπάλα και δεν το θέλει κανείς. 

Και στο λέω εγώ, που εκείνη την ηλικία προσπάθησα να φτιάξω τους Μ.Ο.Μ., ελληνόφωνο ατμοσφαιρικό black. Τους ξέρεις σήμερα τους Μ.Ο.Μ; Δεν τους ξέρεις. Ακριβώς. Γι' αυτό σου λέω. Τσακίστε τους μπασίστες σε κάθε γειτονιά.11.

- "Ναι γεια τηλεφωνώ για την αγγελία, nο problemo να σου σκάσω αβλεπί ένα εικοσάρι για να βγάλεις εφημερίδα..."
- "Έκτακτα."
- "... αλλά είμαι λίγο σαύρα εμφανισιακά".
- "ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΚΩΛΟΚΡΕΑΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!"

Μου 'χει εξάψει την περιέργεια τώρα όμως η εφημερίδα που επανεκδίδεται. Ποια να είναι; Μακάρι να είναι η Score. Από πολιτικές η Traffic μακάρι.


Γάμαγε η Traffic.
12.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο παράξενο είναι που οι αγγελίες ζητάνε με τέτοια εμμονή "νέους" και "φοιτητές"; Είναι μήπως επειδή πίσω από όλες τις δουλειές βρίσκεται στην πραγματικότητα ο Αντώνης Σαμαράκης και θέλει να βοηθήσει τους νέους που είναι η φωτεινή ελπίδα του τόπου μας; Ή μήπως κάποιος ευεργέτης τύπου Τοσίτσας που θέλει να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τους σημερινούς φοιτητές/αυριανούς επιστήμονες; Δεν βγάζει νόημα. Ο νέος και άπειρος είναι, και άμυαλος. Γιατί θες μόνο νέους λοιπόν; Κάμερα σε 'μένα, προσωπική μαρτυρία.

Στη δουλειά μου βγάζω 7 κατοστάρικα το μήνα. Ζω μόνος μου. Η νεαρότερη συνάδελφος μου η Μαρία (ας πούμε), βγάζει επίσης 7 κατοστάρικα - και μένει με τους δικούς της. Άρα, αν εγώ βγάζω 700 ευρώ και η Μαρία βγάζει 700 ευρώ, η Μαρία βγάζει 700 ευρώ περισσότερα από εμένα!

Δηλαδή: της Μαρίας και να της κόψεις το μισθό, στο παπάρι της, αφού και πάλι από πάνω θα είναι. Νέα είναι, τη συντηρούν οι δικοί της, δεν θα τσινίσει όσο εγώ. Κι έτσι, ένα κοινωνικό γεγονός (το ότι οι Έλληνες μένουν με τους δικούς τους ως τα 30) γίνεται οικονομικό (ρίχνοντας τους μισθούς) και η αιτία θρέφει το αποτέλεσμα και αυτό ξανά την αιτία και να λοιπόν γιατίσυγκεκριμένα στην Ελλάδα, με τους νέους στο βυζί της μάνας τους μέχρι τα 30, μπορούν και μειώνονται οι μισθοί με τέτοιο ρυθμό χωρίς να ανοίξει μυτη. Και δίνουν και μια ωραιότατη, στέρεη δικαιολογία για να συνεχίσουμε να μένουμε με τη μάνα μας χωρίς ενοχές.13.
 
Αν ψάχνεις για δουλειά, ένα πράγμα μόνο είναι καλύτερο από το να είσαι νέος: το να είσαι νέα

"Πωλήτρια". Μόνο. Δεν μας τις κλέβουν οι ξένοι τις δουλειές, οι γκόμενες μας τις κλέβουν. Κάθε εχέφρων χλιμίτζουρας εργοδότης θα προτιμήσει ένα κορίτσι για τη θέση την οποία θα μπορούσε να έχει και κάποιος μη-κορίτσι. Είναι θεόστεγνος σεξισμός αυτό, δεν είναι πλάκα. Είναι στέρηση δικαιώματος στην εργασία για τον μισό πληθυσμό, αν ψάξω στάνταρ θα βρω καμια Συνθήκη Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να τραβάει τα βυζιά της για αυτό.

Και το πράγμα έχει εκραγεί τα τελευταία 1-2 χρόνια. Και εκεί που απλά έτρωγες Καιάδα από ρουχάδικα/γκαρσονιλίκια, τώρα γκόμενες καταλαμβάνουν και τις έσχατες κλάιν δουλειές που είχαν απομείνει στο φύλο μου. Γκόμενες σε βενζινάδικα. Σεκιούριτι γκόμενες. Διάβολε, πριν λίγο καιρό μου ήρθε πίτσα από γκόμενα ντιλίβερι, και μάλιστα καυλάκι! Άνοιξα την πόρτα και άρχισε να παίζει ένα σαξόφωνο από κάπου και ξαφνικά ήμουν με μπουρνούζι και κάτω δεξιά στην οθόνη βγήκε σήμα "3-d γυαλιά".14.

Α ναι γεια σου. Έρχεται ένας σουβλατζής από τη Μεταμόρφωση και σου γαμάει την εργατική τάξη, κατάλαβες φίλε μου. 
15.

Όντως, καλός και ο συνταξιούχος, για τους ίδιους λόγους με τον φοιτητή: έχει μια κάβα κάθε μήνα. Βασικά, ο μόνος τρόπος να βρεις δουλειά αυτή τη στιγμή, είναι να μην πολυχρειάζεσαι το μισθό.

Άρα, ανακεφαλαίωση: ποιοι έχουν δουλειά σε αυτόν τον τόπο; Τα κορίτσια μέχρι 25 και οι γέροι. Άρα αυτοί μπορούν να ξοδέψουν άρα κάπως πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτούς και να ακούμε Melisses και να βλέπουμε Τούρκικα.16.

Ώπα, αδερφέ... Δηλαδή αυτές που ακούγονται από πίσω παράθυρο στο LiveJasmin και λένε πως είναι από "AMARO'USION, ATTIK'E" και "'AGHIOI AN'ARGUROI" είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ και πράγματι ΔΙΨΟΥΝ για το ΠΕΟΣ ΜΟΥ;;;;;!!11; Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΞΑΝΑ! 17.

Συμφωνώ, το "michel.de.liapi@yahoo.com" θα ήταν πολύ προφανές.


18.

ΟΚ, τίμιο. Αν και η τιμή μου κάνει κάπως. Πρέπει να είναι τίποταάρρωστο για να είναι τόσο ψηλά η ταρίφα, τύπου "Donkeys VS Specifically Greek Ass". Θα το αγόραζα το "Donkeys VS Specifically Greek Ass".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...