Προπαγάνδα δίχως τέλος κατά της Συρίας


Ο Lakhdar Brahimi, ο ειδικός απεσταλμένος που διόρισαν τα Ηνωμένα ‘Εθνη και ο Αραβικός Σύνδεσμος, θα διεξάγει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Συρίας. Ο Brahimi δήλωσε στο Κάιρο: "Είμαι υπόλογος σε κανέναν άλλον εκτός από τον λαό της Συρίας’’.


’Οι Σύριοι προσβλέπουν στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη πραγματοποίηση του στόχου της ελευθερίας και της πολιτικής προόδου."

Ο Brahimi είναι αντιπρόσωπος Υπουργικού Συμβουλίου του Προέδρου Mohammed Morsi και μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αντικαθιστώντας τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Kofi Annan ώς μεσολαβητής για την επίτευξη συμφωνίας με τον Πρόεδρο Assad

O Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του για τον Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας που λειτουργεί εξόφθαλμα υπό τη καθοδήγηση της CIA

Η δημιουργηθείσα τρομοκρατική ομάδα λειτουργεί προς τη κατεύθυνση της διευκόλυνσης του πολέμου στη Συρία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Η.Π.Α και του Ισραήλ.

Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη ο Ki-moon εξέφρασε ανησυχίες σχετικά τις μη τεκμηριωμένες αναφορές για επιθέσεις της Συριακής κυβέρνησης εναντίον πολιτών. 

Πιστεύει ότι διαδίδοντας τα ψέματα και τη προπαγάνδα που περιβάλλουν αυτή τη κατασκευασμένη διένεξη, θα δοθεί η νομιμοποίηση για αναθεώρηση από τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ki-moon δήλωσε : “Όλα αυτά τα γεγονότα περιπλέκουν τις προσπάθειές μας να διευκολύνουμε μία μετάβαση και να προωθήσουμε την ειρήνη που αξίζει ο Συριακός λαός. Ενθαρρύνω το συμβούλιο να παραμείνει σε επαγρύπνηση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της λογοδοσίας.”

Η Hillary Clinton, Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α , απείλησε ότι οι Η.Π.Α και χώρες με «παρόμοιο σκεπτικό δράσης» θα παρακάμψουν τις προσπάθειες διπλωματίας των Ηνωμένων Εθνών χάριν της εξανάγκασης της «αλλαγής καθεστώτος». Η Clinton δήλωσε ότι η έλλειψη υποστήριξης της Ρωσίας προς τα σχέδια των Η.Π.Α και του Ισραήλ στη Συρία είναι απαράδεκτη.. 

Η Clinton επεσήμανε ότι τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε είναι αναποτελεσματικά καθώς  «έχουμε δει πολλές φορές τον Assad να τα αγνοεί και να συνεχίζει να επιτίθεται στον ίδιο του το λαό» (σ.σ. pentapostagma.gr γεγονός που ούτε έχει «τεκμηριωθεί» ούτε έχει υπόσταση)..

Αντιθέτως, όλες οι αποδείξεις μας κατευθύνουν στην πραγματικότητα: ο Απελευθερωτικός Στρατός της Συρίας βρίσκεται πίσω από τις βίαιες επιθέσεις κατά των Σύριων πολιτών – παρόλα αυτά η Clinton συνεχίζει να διαδίδει χωρίς σταματημό τη προπαγάνδα των Η.Π.Α. 

O Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, δήλωσε ότι η “Ρωσία δεν θα υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Συρίας καθώς δεν οδηγούν πουθενά.. Αυτό που χρειάζεται η Συρία είναι να χρησιμοποιήσουν όλοι οι εξωτερικοί «παίκτες» την επιρροή τους ώστε να ωθήσουν όλους τους Σύριους προς το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.”

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_3889.html#ixzz26RCgLnkA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...